Stemadvies Schiphol

 

Bewoners Omgeving Schiphol adviseren om bij de komende Tweede Kamer-verkiezingen te stemmen op partijen die de groei van Schiphol binden aan strikte voorwaarden. Dat zijn D66, PvdAen CDA. Die voorwaarden betreffen niet alleen de afspraken in het Aldersakkoord van 2015 maar ook klimaatdoelstellingen. De keuze tussen economie of milieu is een valse tegenstelling.

Begin februari 2017 heeft de bewonersdelegatie in de Omgevingsraad Schiphol (ORS) een Petitie aan de Tweede Kamer aangeboden over de ontwikkeling van Schiphol. Aanleiding was dat Schiphol veel sneller groeit dan is afgesproken, terwijl de beloofde hinderbeperking ver achter blijft.

Daarmee voldoet Schiphol niet aan het overeengekomen beginsel “Ontwikkeling in balans met de omgeving”. ¬†Achtergrondinformatie daarover is te vinden in het artikel Milieuwinst Schiphol is uit de lucht gegrepen.
Om te laten zien hoe de politieke partijen staan ten opzichte van dit vraagstuk heeft de ORSbewonersdelegatie een Stemadvies Schiphol500 opgesteld.
Dit advies is gebaseerd op informatie ontleend aan verkiezingsprogramma’s, stemgedrag, indienen/ondersteunen van moties, stellen van kamervragen en interviews.
Kortom, niet alleen beloften voor de toekomst maar ook resultaten uit
het verleden. Dit leidt tot een rangschikking van de politieke partijen naar de mate waarin Schiphol mag groeien, ingedeeld in drie groepen: zij die Schiphol hoe dan ook willen laten groeien, zij die vinden dat dit alleen mogelijk is onder strikte voorwaarden, en partijen die vinden dat Schiphol helemaal niet mag groeien.
Op basis hiervan kan iedereen een verkiezingspoll invullen. 

Sluit Menu